Zoeken naar:

De stichting Pay it Forward ondersteunt projecten van scholen en trainingen. Daarnaast initiëren en coördineren wij ook zelf projecten. De stichting is ontstaan uit een training Inspirerend Leiderschap (Gandhi-cursus) van Corinor in Breda. Sindsdien ondersteunt de stichting alle Gandhi-projecten, naast andere initiatieven. Hieronder een samenvatting van de meest recente evenementen. Via Facebook kun je vaak meer vinden over de specifieke teams.

Funtastic by Multicolours – november 2022

Just Dance – 20 november 2021

Wij organiseren een dag voor kinderen zonder veilig thuis, ‘vergeten’ kinderen: kinderen die uit huis geplaatst zijn of die in een onveilige thuissituatie leven. Deze kinderen gunnen wij een dag zonder zorgen, een dag waarop ze weer even kind kunnen zijn en waarop ze zich weer bijzonder kunnen voelen. Dat zijn deze kinderen immers allemaal en het is zo belangrijk dat ze dat mogen ervaren.

Daarom creëren wij op 20 november in Tiel een dag met sport, spel en entertainment in een veilige omgeving. Een dag waarop deze kinderen voorop staan, waar alles om hen draait en ze gewoon mogen genieten. We zorgen voor gave optredens, leuke workshops, sportieve en creatieve activiteiten en ruimte om lekker te genieten. Dit alles uiteraard onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Wil je ons helpen of wil je meer informatie? Kijk dan ook op onze website: http://justdancecorinor.wordpress.com en kijk voor jezelf wat jij vandaag kunt doen om de wereld een beetje mooier te maken!

Warme groeten, team Just Dance!

The Unstoppables (15 december 2019)
In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Kun jij je dat voorstellen? Dit gaat ons aan het hart! Wij willen deze kinderen in het zonnetje zetten. Weer kind laten zijn. Hen de onbevangenheid die zij in zich hebben weer laten voelen. Ze mogen trots zijn op wie ze zijn en zich ontwikkelen tot nog grotere briljanten; zij zijn immers onze toekomst!!
Daarom organiseren wij – the Unstoppables – namens Stichting Pay it Forward voor deze kinderen een onbezorgde, onvergetelijke en liefdevolle dag. Dit alles vindt plaats op 15 december bij Hotel ‘Zin’ te Vught.
De Pay it Forward gedachte is heel eenvoudig: als jij een ander helpt en die helpt ook weer een ander, dan maken we de wereld met elkaar mooier, in ruil voor een schitterende glimlach en een goed gevoel!
Wij kijken er naar uit om deze dag onvergetelijke te maken!

Via deze link vind je meer informatie: https://www.facebook.com/unstoppablesinactie/
Met inspirerende groet, “The Unstoppables”.

Team Leef (27 juni 2019)
Ruim 1 miljoen ouderen voelt zich eenzaam; dit is 1 op de 4 ouderen in Nederland! 200.000 van die ouderen zijn extreem eenzaam: zij hebben hooguit eens per maand een sociaal contact, iemand die vraagt: ‘Hoe gaat het met u?’.

Stel je eens voor dat dit jouw vader of moeder is. Jouw buurman of buurvrouw. Jouw oom of tante. Misschien wel een broer of zus. Kun jij je dat voorstellen? Dit gaat ons aan het hart! Daarom organiseren wij – team LEEF! – namens Stichting Pay it Forward, een onvergetelijke dag voor eenzame ouderen in Nederland op donderdag 27 juni a.s. in Rotterdam. Ons grootste doel is om ze deze dag te laten stralen en de eenzaamheid even te laten vergeten. Daarnaast willen we mensen direct met elkaar in contact brengen, zodat ze na deze dag hopelijk één of zelfs meerdere mensen hebben, waar ze af en toe eens een praatje mee gaan maken. Uit de eenzaamheid! Uiteraard zullen wij er alles aan doen om ze een onvergetelijke dag te bezorgen, waar ze nog lang van kunnen nagenieten en over zullen napraten!

De Pay it Forward gedachte is heel eenvoudig: als jij een ander helpt en die helpt ook weer een ander, dan maken we de wereld met elkaar mooier, in ruil voor een schitterende glimlach en een goed gevoel!
Zou jij een (financiële) bijdrage aan deze dag willen leveren? Dat kan door hier te klikken!
Namens de eenzame ouderen, hartelijk dank! Wij kijken ernaar uit om een groot succes van deze dag te maken, dank voor jullie hulp in deze!
Hartelijke groeten, namens team LEEF!

Just a Perfect Day (Next Levels, december 2018)
Het hebben van een dak boven je hoofd is voor ons Nederlanders bijna vanzelfsprekend. Ondanks dat het in Nederland bij wet verboden is dat minderjarige kinderen dakloos zijn, is voor meer dan 900 gezinnen in Nederland deze basisbehoefte helemaal niet zo vanzelfsprekend. Op 2 december 2018 organiseerde Next Levels voor dakloze kinderen en hun gezin Just a Perfect Day, zodat zij even, al is het maar één dag, hun dagelijkse zorgen kunnen vergeten. Via onderstaande link vind je meer informatie: https://www.facebook.com/justaperfectday2018/.

Leuke dingen doen (JUZT do it!, december 2017)
Kinderen en jongeren kunnen bij Juzt Pleegzorg crisisopvang terecht, als de thuissituatie zodanig is dat het kind moet worden opgevangen in crisis opvang. Deze jongeren hebben al veel meegemaakt en kunnen een positieve impuls goed gebruiken om de juiste keuzes in hun eigen leven te maken. ‘JUZT do it’ organiseerde een gave dag met allerlei sporten, workshops, make-up, een uitje naar trampolinepark Cross Jumps, etc. Het beviel zo goed, dat er een vervolg aankomt, waarbij de kids zelf een rol krijgen in de organisatie.

Een dag zonder zorgen (Grand Wonders, december 2017)
Actieve winterfun voor KOPP-kinderen (Kinderen van Ouders met Psychiatrische Problemen). Dat is wat het team van Grand Wonders organiseerde op hun dag in het Skidome in Rucphen. Sportwagens, karaoke, worshops, spelletjes, schminken, en natuurlijk heel veel winterfun. Wat hebben ze genoten!

Zorgeloos Genieten (Make It Happen, mei 2017)
Ruim 200 mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Zeeland zijn met bussen opgehaald en konden genieten van een volledig verzorgde dag, vol leuke activiteiten. Aan het eind van de middag gingen ze bepakt en bezakt weer naar huis. Met als klap op de vuurpijl een wensenboom. Zo veel mogelijk ingediende wensen worden de komende maanden vervuld.

Vier je leven (december 2016)
Een dag van gezelligheid en verbinding voor gezinnen waarvan een gezinslid een ernstige ziekte heeft, of heeft gehad. Samengevat: liefde, lol, lotgenoten, leerzaam. Veel plezier met elkaar, en leren van elkaars ervaringen om er samen sterker uit te komen.

Plezierdag (Happy Funk, mei 2016)
De Plezierdag voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) onder het motto ”je straalt bij plezier”. Kinderen en jongeren onder de 18, die zonder ouders als vluchteling in Nederland verblijven. Mauro was zo’n bekende AMV-er. Ondanks zijn jarenlang verblijf in Nederland moest hij op zijn 18de verjaardag toch ons land uit. Happy Funk gaf 328 AMV kinderen een stralende dag!

Winterfeest (Happy Spirits, december 2015)
Een winterfeest voor ruim 300 kinderen die het zo nodig hadden, om verschillende redenen. Ze kwamen via AZC, Leger des Heils, Voedselbank, en andere instellingen en tehuizen. Een mooie dag, met als klap op de vuurpijl een wensenboom waarvan in de tijd erna steeds meer vervuld werd.

FunFest (Give Events , december 2015)
250 vluchtelingen werden getrakteerd op een groot feest met allerlei activiteiten. De vluchtelingen konden zich uitleven op badminton, knotsbal, klimmen en bossaball. Ook was er een workshop graffiti spuiten en werd er gedanst onder leiding van Anthony Benjamin, choreograaf van So You Think You Can Dance.

Brand New Day, mei 2015)
Familiepark Drievliet was de plaats voor ruim 300 mensen die rond de armoedegrens leven. Zij kregen een geheel verzorgde dag, met na afloop allerlei mooie cadeaus, zoals kleding, speelgoed, boeken, tot zelfs enkele laptop computers.

Zintuigenfestival (Diamonds on Fire, december 2014)
Visueel beperkte en blinde kinderen tot 14 jaar en hun gezin werden in het zonnetje gezet tijdens een geheel verzorgde dag met zintuig-prikkelende activiteiten. Ook waren er andere activiteiten, zoals muziek, dans, knutselen, tai chi, zelfverdediging, etc.

Prachtdag (Pracht Puur Kracht, juni 2014)
Een Prachtdag voor kinderen die leven in verborgen armoede onder het motto “Vier het feestje van je leven!” Zie ook de website: www.prachtpuurkracht.nl

Wintercircus (Rise & Shine, december 2013)
Samen met hun ouders wacht kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers het moment om te worden uitgezet. Voor de kinderen betekent dit dat ze ‘terug’ worden gestuurd naar een land dat vaak volledig vreemd voor ze is. Rise & Shine heeft voor wil voor de kinderen in asielzoekerscentrum Katwijk een wintercircus georganiseerd. Een onvergetelijke dag waarop ze weer even kind kunnen zijn en niet aan alle problemen hoeven te denken.

Juzt Do It (Feelings United, juni 2013)
Een talentendag voor kinderen en jongeren in crisisopvang van Juzt Pleegzorg. Kinderen kunnen bij Juzt Pleegzorg terecht, als één of beide ouders ziek zijn en niet meer voor de kinderen kunnen zorgen. Deze jongeren hebben al veel meegemaakt en kunnen een positieve impuls goed gebruiken om de juiste keuzes in hun eigen leven te maken. Feelings United gaf deze kinderen en jongeren een onvergetelijke dag met fantastische talentenshow, workshops en activiteiten.

Superdag (Yes We Can, december 2012, 2013, 2014)
Een fantastische dag in Madurodam voor 500 chronisch zieke kinderen met hun ouders en broertjes/zusjes. Afleiding van wat ze normaal zó bezig houdt. Volledige verzorging met allerlei bezigheden en entertainment voor kinderen en ouders in het park van Madurodam (Den Haag).

Firework (juni 2012)
Jongeren in een gezinsvervangend huis zijn in het zonnetje gezet. Een feestelijke dag met diverse activiteiten en workshops

Sinterklaas bij de Thomashuizen (Viva la vida, december 2011, 2012)
Thomashuizen zijn een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking. Viva la vida heeft de bewoners van acht Thomashuizen in Brabant naar één locatie gebracht en ze een heerlijke dag bezorgd. 120 Mensen lekker laten knutselen, spelletjes, lunchen en een heus Sinterklaasfeest, mèt cadeaus!

LeukeDingenDag (La Vie, regelmatige events sinds 2011)
Dit team organiseert regelmatig de LeukeDingenDag: een dag waarop de kinderen kind kunnen zijn en mee kunnen doen met leuke activiteiten die voor de meeste onder ons zo gewoon zijn. Circa 350-500 kinderen en hun begeleiders krijgen een geheel verzorgde verwendag. De focus is op vooral kinderen die wonen in pleeggezinnen, pleeghuizen, gezinsvervangende huizen en instellingen. Stichting Pay It Forward heeft La Vie begeleid van 2011 tot 2013. Sinds 2014 heeft La Vie een eigen stichting met nog meer LeukeDingenDagen. Zie ook de website: www.leukedingendag.nl